Δραστηριότητες πρώτου κύκλου Ακαδημιών AEK 2017-18

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τον 1ο κύκλο της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2017).Αναλυτικότερα, στο διάστημα των 4 μηνών πραγματοποιήθηκαν το 1Ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συλλόγων – συνεργατών του Δικτύου (9-10.9.2017 φωτό 1) στο οποίο δόθηκε η εκπαιδευτική κατεύθυνση στους υπεύθυνος – Τεχνικούς Διευθυντές των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. 

Επίσης, στη διάρκεια του 1ου κύκλου πραγματοποιήθηκε καταγραφή ικανοτήτων για επίλεκτους ποδοσφαιριστές του Δικτύου γεννημένους 2002-2003. Η δραστηριότητα διεξήχθει στο Προπονητικό Κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα και περιλάμβανε προπόνηση από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Σαμαρά και το προσωπικό της ακαδημίας, και φιλικό παιγνίδι με αγωνιστικό τμήμα της ακαδημίας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις στους συλλόγους για την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ανάλογα με το επίπεδο δυναμικότητας κάθε ομάδας, εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσα στους συλλόγους και αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών των ομάδων (Με τη συμμετοχή του τμήματος Scouting της Ακαδημίας της ΑΕΚ).  

Παράλληλα, στη διάρκεια των επισκέψεων προγραμματίστηκαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των ομάδων και τους υπεύθυνους των ακαδημιών και δόθηκαν κατευθύνσεις για την οργάνωση των ακαδημιών των συλλόγων για τη δημιουργία ενιαίου κώδικα οργάνωσης, επικοινωνίας και λειτουργίας των συνεργατών του Δικτύου με την ακαδημία της ΑΕΚ.

Στη διάρκεια του 1ου κύκλου διοργανώθηκαν Football Festival (Ιωάννινα, Λαμία) για την προώθηση της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας της ακαδημίας της ΑΕΚ στις συνεργαζόμενες ομάδες και της αφομοίωσης της εκπαιδευτικής προσέγγισης από τους συνεργάτες – προπονητές.

Το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ υποστήριξε το κοινωνικό έργο των συνεργατών – συλλόγων τόσο οργανωτικά όσο και με φυσική παρουσία εκπροσώπων της ομάδας κατά τόπους, καθώς η κοινωνική προσφορά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της ΑΕΚ.

Τέλος, η AEK FC DEVELOPMENT NETWORK ευχαριστεί τους συνεργάτες της για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχής τους στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του προγράμματος, και τους ενημερώνει ότι ο 2ος κύκλος που ξεκινά από 1.1.2018 μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξης των συνεργαζόμενων ομάδων και των μικρών ποδοσφαιριστών των συλλόγων με πολλαπλές δραστηριότητες.

Print Email